Web Analytics Made Easy - Statcounter

ظهور و گسترش شبکه‌های اطلاعاتی گام بلندی جهت دستیابی به زندگی آسان برداشته است، مردم در یک دایره اطلاعات گسترده با امکانات و دسترسی‌های زیادی قرار گرفته‌اند که با استفاده از آن‌ها کیفیت زندگی خود را بهبود می‌بخشند.

دولت الکترونیک که یکی از ابزارهای توسعه به شمار می‌رود، در سال‌های گذشته با رشد زیاد و استقبال گسترده مواجه شده است و منجر به تغییر ذائقه افراد جامعه شده است به طوری که انتظار است تمامی خدمات دولتی با بیشترین سرعت و صرف کمترین هزینه و زمان با بهترین خدمات ارائه شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اداره کل ارتباطات و فناوری اطلاعات چهارمحال و بختیاری که در سال ۱۳۹۲ تاسیس شد، متولی خدمات دولت الکترونیک در استان است و با توجه به اهمیت دولت الکترونیک، خبرگزاری جمهوری اسلامی(ایرنا) مرکز شهرکرد با مرتضی بلالی دهکردی مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات چهارمحال و بختیاری به گفت و گو پرداخته است.

ایرنا: وضعیت زیرساخت‌های ارتباطات و فناوری اطلاعات در استان و به ویژه روستاها به چه صورت است؟

مرتضی بلالی دهکردی: در حال حاضر ۱۳۸ دفتر پیشخوان و ۳۰ دفتر ICT روستایی در چهارمحال و بختیاری فعال است و  ۷۳۳ روستای استان دارای ارتباط و ۵۵۰ روستا نیز دارای پوشش اینترنت پرسرعت است.

ایرنا: وضعیت توسعه فناوری اطلاعات و ارتباطات در چهارمحال و بختیاری چگونه ارزیابی می‌شود؟

بلالی دهکردی: بر اساس آخرین آمار منتشر شده، شاخص توسعه فناوری اطلاعات و ارتباطات یا به عبارتی امتیاز IDI در چهارمحال و بختیاری ۶.۴۶۲ است. از مجموع ۲۷۵ هزار و ۴۲۰ خانوار استان، ۶۹.۸۳ درصد از خانوارها به اینترنت و ۶۶.۹۵ درصد خانوارها به رایانه دسترسی دارند و همچنین ۶۳.۹۴ درصد از افراد از اینترنت استفاده می‌کنند، افزون بر آن مشترکین تلفن ثابت به ازای هر ۱۰۰ نفر، ۲۷.۴۶ و مشترکین تلفن همراه به ازای هر ۱۰۰ نفر، ۱۴۷.۹۸ است.

ایرنا: در سال ۱۳۹۹ چند مورد خدمات دولتی به صورت الکترونیکی ثبت شده است؟

بلالی دهکردی: در سال گذشته ۲۰۲ مورد خدمت عمومی و یک هزار و ۶۶۰ مورد خدمت موضوعی به ثبت رسیده است که این خدمات به منظور کاهش حضور مردم در ادارات یا نهادها بوده است که علاوه بر کاهش هزینه ها،کاهش بار ترافیک،دسترسی به خدمات عمومی نیز تسریع شده است.

ایرنا: مهمترین دلایل نیاز به دولت الکترونیک و توسعه آن چیست؟

بلالی دهکردی: رشد فناوری اطلاعات و فشارهای ناشی از رقابت در جهان، رشد استفاده از اینترنت بین مردم، جهانی شدن به منظور صدور فرهنگ و رقابت اقتصادی سیاسی بین‌المللی و تغییر انتظارات مردم با توجه به پیشرفت‌های جهانی از مهمترین دلایل نیاز به دولت الکترونیک است.

ایرنا: توسعه دولت الکترونیک چه مزایای برای مردم دارد؟

بلالی دهکردی: با وجود خدمات دولت الکترونیک، هزینه‌های دولت کاهش می‌یابد و شفاف‌سازی  امور اداری تقویت می‌شود، حدود ۶۰ درصد در وقت و انرژی صرفه‌جویی می‌شود، به دلیل کاهش ترافیک و حذف حضور فیزیکی مردم در ادارات از آلودگی هوا کاسته می‌شود، سطح آگاهی مردم افزایش می‌یابد، با ارائه خدمات پرسرعت کارآیی و کیفیت زندگی مردم بهبود پیدا می‌کند، به دلیل ارائه خدمات دولتی توسط بخش خصوصی اشتغالزایی می‌شود و سرمایه‌گذاری‌ها با نیازهای شهروندان همسوسازی می‌شود.

ایرنا: چه فعالیت و خدماتی به صورت الکترونیک انجام می‌شود؟

بلالی دهکردی: با پیشرفت فناوری، خدمات زیادی به صورت الکترونیک ارائه می‌شود که مهمترین آن‌ها شامل درخواست مجوز تاسیس از جمله شرکت، سازمان‌های مردم نهاد، مدارس و مراکز آموزشی، پیگیری الکترونیک مانند پیگیری نامه‌ها و مرسولات پستی، ثبتنام الکترونیکی انواع کنکورها و آزمون‌های ورودی به دانشگاه‌ها، مدارس و آزمون‌های استخدامی و همچنین خدمات کاریابی، خدمات آموزش الکترونیک، خدمات اینترنتی و پرداخت الکترونیک، خدمات شهری، خدمات الکترونیک بهداشت، خدمات گردشگری و خرید بلیط، خدمات بانکی مانند مشاهده صورتحساب، پرداخت اقساط و انتقال وجه و خدمات مالی مانند ابزارهای انجام سرمایه‌گذاری در بورس است.

ایرنا: چه واحدها و شرکت‌های خصوصی در چهارمحال و بختیاری خدمات دولت الکترونیک ارائه می‌دهند؟

بلالی دهکردی: شرکت پست، پست بانک، شرکت ارتباطات زیرساخت، شرکت مخابرات، اپراتورهای وب، اپراتور ایرانسل، اپراتورهای تلفن همراه و شرکت‌های FCP از جمله واحدهای ارائه‌دهنده خدمات الکترونیک هستند.

ایرنا: مهمترین تهدیدها و محدودیت‌های حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات چهارمحال و بختیاری چه مواردی هستند؟

بلالی دهکردی: افزایش هک و جعل به عبارتی فیشینگ و از دست رفتن مشاغل سنتی و افزایش بیکاری از مهمترین تهدیدهای حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات به شمار می‌رود و پراکندگی روستاها، پوشش‌دهی نامناسب، پایین بودن سطح درآمد بیشتر خانواده‌ها، هزینه‌های زیاد تجهیزات الکترونیک مانند گوشی، تبلت و کامپیوتر، معضلات فرهنگی و استفاده از روش‌های سنتی و عوارض و پستی بلندی‌های طبیعی ازجمله محدودیت‌های این حوزه است.

ایرنا: مهمترین سامانه‌ها و سرویس‌های خدمات دولت الکترونیک در چهارمحال و بختیاری کدام‌ند؟

بلالی دهکردی: کارپوشه ملی ایرانیان، درگاه ملی خدمات دولت و خدمات دولت همراه و همچنین سازمان تامین اجتماعی، سازمان بهزیستی، ثبت احوال، وزارت آموزش و پرورش، سازمان امور مالیاتی، وزارت صنعت و خدمات الکترونیک قضایی از مهمترین سرویس‌های خدمات دولت الکترونیک در استان است.

ایرنا:برای توسعه بخش خدمات دولت الکترونیک چه راهکارهایی وجود دارد؟

بلالی دهکردی: با استفاده از اتصال تمامی دستگاه‌های دولتی به زیرساخت فیبر نوری اختصاصی و تجمیع ارتباطات دستگاه‌های دولتی در مرکز داده استان می‌توان گام مهمی در جهت توسعه خدمات الکترونیک برداشت. همچنین ارائه خدمات دستی به صورت الکترونیک، ایجاد کارگروه‌های مشترک جهت ارائه خدمات بین دستگاه‌ها و سازمان‌های دولتی و ارائه تشویق‌های عمومی جهت تشویق و ترغیب مردم به استفاده از خدمات الکترونیکی از دیگر راهکارهایی است که با به‌کارگیری آن‌ها می‌توان به خدمات دولت الکترونیک توسعه بخشید.

به گزارش ایرنا، هم‌اکنون ۶۶.۹۵ درصد خانوارهای چهارمحال و بختیاری دارای رایانه، ۶۹.۸۳ درصد دارای اینترنت و ۶۳.۹۴ درصد جزو استفاده‌کنندگان اینترنت هستند.

برچسب‌ها اینترنت شرکت ارتباطات زیرساخت توسعه ایران اداره کل ارتباطات دولت تدبیر و امید بانکداری الکترونیک چهارمحال وبختیاری توسعه روستایی دولت الکترونیک آموزش الکترونیکی گردشگری الکترونیک

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اینترنت شرکت ارتباطات زیرساخت توسعه ایران اینترنت شرکت ارتباطات زیرساخت توسعه ایران اداره کل ارتباطات دولت تدبیر و امید بانکداری الکترونیک چهارمحال وبختیاری توسعه روستایی دولت الکترونیک آموزش الکترونیکی گردشگری الکترونیک اخبار کنکور ارتباطات و فناوری اطلاعات چهارمحال و بختیاری خدمات دولت الکترونیک صورت الکترونیک خدمات الکترونیک بلالی دهکردی ارائه خدمات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۳۳۴۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رئیس و دادستان عمومی مجموعه قضایی شهرستان اردل معرفی شد

آئین تکریم و معارفه رئیس دادگستری و دادستان عمومی مجموعه قضایی شهرستان اردل با حضور رئیس کل دادگستری چهارمحال و بختیاری و جمعی از مسئولان استانی و محلی برگزار شد.

محمد رزم رئیس کل دادگستری استان در این مراسم با بیان اینکه کار در دستگاه قضا یکی از توفیقات الهی محسوب می‌شود اظهار داشت: دستگاه قضایی حول محور خدمت به مردم تلاش می‌کند تا بر مبنای قانون و شرع و بر اساس دانش حقوقی گره گشای کار مردم باشد و بتواند عدالت و قانون‌مندی را در جامعه گسترش دهد.


 وی افزود: بدین منظور در قوه قضاییه راهبرد‌ها و سیاست‌های مدونی طراحی و تدوین شده است که در قالب سند تحول قضایی به دادگستری استان‌ها ابلاغ شده است.

 رزم بیان داشت: دادگستری استان چهارمحال و بختیاری نیز بر پایه این سند و طرح تحول سال ۱۴۰۳ موظف به اجرای سیاست‌هایی شده است که به موجب آن دسترسی شهروندان به خدمات قضایی تسهیل می‌کند و از فناوری‌های روز برای ارائه خدمات مطلوب‌تر به مردم بهره گیری استفاده می‌کند.

بیشتر بخوانید

آزادی زندانی محکوم به قصاص پس از ۱۰ سال حبس

رئیس کل دادگستری استان خاطرنشان کرد: نتیجه عملکرد دستگاه قضایی صرفاً برای ایجاد امنیت، اجرای عدالت و کسب رضایتمندی مردم است.

وی در ادامه با اشاره به ظرفیت‌های شهرستان اردل در بخش گردشگری و صنعت اظهار داشت: متأسفانه شهرستان اردل یکی از مناطق مظلومی است که علیرغم برخورداری از ظرفیت‌های بالقوه صنعتی و گردشگری از فاکتور‌های توسعه اقتصادی بی بهره مانده است و آن طور که شایسته بوده به این منطقه توجه نشده است.

 وی تصریح کرد: در سالی که بنا بر گرفته رهبر انقلاب به نام «جهش تولید با مشارکت مردم» نام‌گذاری شده است باید تمامی مسئولین برای رفع محرومیت شهرستان بکوشند.

وی در پایان یاد آور شد: دادگستری استان نیز این آمادگی را دارد تا در قالب ستاد استانی حمایت از اقتصاد مقاومتی و ستاد حمایت از سرمایه گذاری روند اعطاء مجوزات برای راه اندازی کسب و کار در این منطقه را تسهیل و تسریع بخشد.

 گفتنی است؛ در آیین تکریم و معارفه رئیس و دادستان عمومی مجموعه قضایی شهرستان اردل محمود شهرانی و حجت الاسلام والمسلمین جاسم اسلامی به سمت رئیس دادگستری و دادستان عمومی دادسرای شهرستان اردل منصوب شد و از زحمات محمد محمدی ریاست پیشین دادگستری این شهرستان تجلیل شد.

باشگاه خبرنگاران جوان چهارمحال و بختیاری شهرکرد

دیگر خبرها

  • الزام دارندگان پروانۀ دفاتر پیشخوان خدمات دولت به دریافت شناسه یکتا
  • رئیس و دادستان عمومی مجموعه قضایی شهرستان اردل معرفی شد
  • افتتاح اولین دفتر خدمات الکترونیک قضایی شهرستان جرقویه
  • از ظرفیت شوراها برای پیشرفت چهارمحال و بختیاری استفاده شود
  • اعطای ۸۰ مجوز گردشگری در استان چهارمحال و بختیاری
  • ۹۷ درصد مردم چهارمحال و بختیاری با سواد هستند
  • آغاز بکار دفتر استاندارد و استانداردسازی در چهارمحال و بختیاری
  • الزام دریافت شناسه یکتا برای دارندگان پروانه دفاتر پیشخوان
  • افتتاح چهارمین دفتر استاندارد و استاندارد سازی در چهارمحال و بختیاری
  • آماده‌ باش دستگاه‌ های امدادی و خدمات‌ رسان در چهارمحال و بختیاری